Handelingen

Vorige week donderdag ben ik opnieuw vertrokken naar Madagaskar. Sinds vrijdagavond ben ik in Tulear en gisteren is de vertalersworkshop begonnen. Het is erg, erg warm hier. De thermometer geeft overdag 32 graden aan, maar de luchtvochtigheid is erg hoog, dus de gevoelstemperatuur is nog hoger. Niet eerder heb ik zoveel last gehad van de warmte, maar ik ben gelukkig niet de enige. Zelfs de Malagasy mensen vinden het erg warm!

Deze workshop is bedoeld om de vertalers in te leiden in het boek Handelingen. Dat is het boek waar ze aan gaan beginnen, nu de meeste teams Lucas hebben afgerond. De ochtenden zullen besteed worden aan onderwijs in de grote groep, in de middag gaan de teams uiteen, om het geleerde toe te passen en passages te gaan vertalen.

Ik ben ondertussen samen met mijn collega druk bezig met de typesetting van de verschillende vertalingen van Lucas die zijn afgerond. Allereerst moeten die vertalingen uitgebreid nagekeken worden op consistentie op het gebied van spelling en key terms (sleutelwoorden of kernbegrippen, zoals Heilige Geest, Christus, maar ook hogepriester, sabbat, etc.) Het software-programma dat we gebruiken tijdens het vertalen beschikt over allerlei checks die we kunnen uitvoeren. Maar het is ongelooflijk hoeveel tijd daarin gaat zitten. We moeten in ieder geval zes publicaties voorbereiden (4x Lucas, 1x Mattheus, 1x Johannes), en zijn daar dus voorlopig nog wel even zoet mee 🙂

 

Een gedachte over “Handelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.