Het Lucas-evangelie is af!

De laatste keer dat ik hier wat schreef, was ik een beetje teleurgesteld. Het leek erop dat we het niet zouden halen om voor 1 oktober het Lucas-evangelie af te krijgen. Maar het is toch gelukt! Toen ik vertrok uit Madagaskar, had ik het vertaalteam gevraagd om uit te zoeken of het mogelijk was om in Mananara, aan de oostkust, te skypen. En wat bleek: dat lukte! Er is een internetcafé in Mananara, ze hebben een skype-account aangemaakt en warempel, de verbinding was nog zo goed dat we zelfs de video erbij aan konden laten staan! En dat ik de kippen buiten hun hut hoorde scharrelen 😉 En zo hebben we vier skype-sessies gedaan, elke keer van twee tot vijf ’s middags, want alleen dan is er daar elektriciteit. Twee keer zat ik voor niets te wachten en lukte het niet om de verbinding tot stanVideo_call_snapshot_4d te krijgen, maar de overige vier keer ging het goed. Het enige nadeel was dat ik, als het team onderling overlegde, dat niet kon horen. Maar verder was het echt teamwork! We zijn dankbaar dat ons doel toch bereikt is. Nu gaan we werken aan de voorlopige publicatie ervan. Er worden zo’n 100 exemplaren in een eenvoudige vorm geprint, die dan uitgedeeld kunnen worden en waarop mensen nog commentaar kunnen geven. Na een jaarhopen we dan een definitievere versie uit te geven, in boekvorm met een harde kaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.