Israël

De afgelopen twee weken heb ik in Israël doorgebracht. Ik was daar op studiereis met zeven collega’s die ook werkzaam zijn in het bijbelvertaalwerk. De reis was georganiseerd door het Home for Bible Translators en had als thema ‘Text in Context’. We hebben een prachtige tijd gehad! We hebben een goed beeld gekregen van hoe het land geografisch en qua klimaat in elkaar zit (ook dat is belangrijk voor een goed begrip van bijbelteksten) en hebben heel veel geleerd over de geschiedenis en de cultuur. Bijbelteksten kwamen tot leven door de plaatsen te bezoeken waar ze zich afspeelden. Zo hebben we gezien waar David Goliath heeft verslagen en waar Simson woonde en werkte. We hebben Caesarea Filippi bezocht en het verband gezien tussen die plek en Jezus’ uitspraak in Matteüs 16:18. En we hebben ook het andere Caesarea (aan de Middellandse Zee) bezocht, waar Paulus zich tegenover Herodes op de keizer van Rome beriep. We hebben geleerd over de betekenis van ceders, hysop en de boom waar Zacheüs in klom. We hebben een joodse schriftgeleerde ontmoet en de directeur van het Palestijns bijbelgenootschap en bij beide iets mogen proeven van hun geloof. We hebben mogen horen hoe God aan het werk is onder Palestijnen en we hebben het Chanoeka-feest met de joden meegevierd. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Dit was mijn eerste keer in Israël en ik was nogal afwachtend erheen gegaan. Maar ik ben erg onder de indruk geraakt van het land en het volk dat God uitgekozen heeft. Veel beloften die God dit volk heeft gegeven, zijn al uitgekomen. Andere moeten nog in vervulling gaan. Laten we blijven bidden voor dit bijzondere volk en voor de vervulling van Gods plan met hen.

Model van de tweede tempel

Model van de tweede tempel

2 gedachten over “Israël

    1. Joanne van der Vlist Bericht auteur

      Hoi Inge, dank je wel voor je reactie! Zoals ik al zei: ik had natuurlijk nog veel meer kunnen schrijven… Ik ben zoveel rijker thuisgekomen dan ik wegging! Ook met dank aan jullie drieën, onze gidsen!

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.