Vierde Noki-workshop

Woensdag 7 december:

Ik ben maandag veilig aangekomen hier in Goma (Congo). We werken hier in drie talen aan een mondelinge vertaling van Lukas. Daarvoor gebruiken we een speciaal daarvoor ontworpen software-programma, Render, dat ons al vaker problemen heeft gegeven. Vandaag opnieuw frustratie op frustratie. Render is onnavolgbaar, werkt niet, vertalers hebben een groot deel vd dag zitten wachten terwijl wij proberen het op te lossen. Dat is nog niet gelukt. We gaan nu telefoons gebruiken om de vertaling op te nemen, dan kunnen we in ieder geval even verder. We wachten op technische ondersteuning en hebben onze eigen leidinggevenden inmiddels gevraagd of we niet andere software kunnen gebruiken. Ondertussen hebben we wel een extra portie geduld en genade nodig… 🙏

Maandag 12 december:

Vandaag zijn we begonnen aan onze tweede week hier. Na de problemen met Render zijn we vorige week overgestapt op een ander programma, zodat we door konden met ons werk. Ik heb uiteindelijk zaterdag de eerste vier passages in de Kwame-taal goedgekeurd! Die kunnen nu gebruikt en verspreid worden onder bevolking, die nu voor het eerst Gods woord in haar eigen taal kan horen. De Kwame-vertalers waren erg blij! 🙌🏾

De Kwame-vertalers in hun ‘studio’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.